Trektocht

Trektocht neemt bezoekers mee op een theatrale verkenningstocht door en rondom diverse Schiedamse levensbeschouwelijke schatkamers.

Trektocht

Trektocht

Een theatrale reis langs levensbeschouwelijke schatkamers in Schiedam 

Heem, oud deelnemer van Space for Grace, begon in 2021 met het organiseren van interlevensbeschouwelijke bezinningsdagen in Egmond-Binnen. Sinds 2023 hebben zij hun focus specifieker gemaakt: kunstprojecten over de ontmoeting tussen mensen met diverse religies en levensbeschouwingen. En het eerste project is bijna werkelijkheid! U bent van harte uitgenodigd voor Trektocht.

Trektocht neemt bezoekers mee op een theatrale verkenningstocht door en rondom diverse Schiedamse levensbeschouwelijke schatkamers, variërend van moskee, tot Alevitisch Cultureel Centrum en van kerk tot de Bibliotheek Schiedam. Gedurende de voorstelling zullen acht Schiedammers van diverse levensbeschouwelijke achtergronden de rol van gids op zich nemen en de bezoekers meenemen op een reis van scènes, beelden en verhalen die de rijke diversiteit van deze gemeenschappen belichten.

Voorstellingen:
27 juni 19.00
28 juni 19.00
29 juni 14.30
4 juli 19.00
5 juli 19.00
6 juli 14.30

Trektocht is een project van Heem. Deze organisatie maakt kunstprojecten waarbij de ontmoeting tussen mensen met diverse religieuze en levensbeschouwelijke achtergronden centraal staat. Het project is in co-creatie ontwikkeld met het Alevitisch Cultureel Centrum Rijnmond (ACCR), De Bibliotheek Schiedam, de Schiedamse Bahá’í-gemeenschap, de Protestantse Kerk Schiedam, de Sociale en Kulturele Islamitische Vereniging (SKIV) en vele andere Schiedamse stadsgenoten.