Doe mee

Ken je dat? Je hebt zin om iets te doen in of vanuit je (katholieke) gemeenschap, om te laten zien dat jouw geloof iets prachtigs te bieden heeft. Om de boel wakker te schudden. Misschien heb je zelfs al een concreet idee en wil je dat graag uitproberen. 

Welkom bij Space for Grace!

We maken ruimte voor vernieuwende projecten van katholieke geloofsgemeenschappen. Space for Grace is een initiatief van Porticus, een fonds dat sinds jaar en dag religieuze projecten financieel ondersteunt. Met Space for Grace wil Porticus de vitaliteit van katholieke gemeenschappen bevorderen, door middel van: 

  • een financiële bijdrage 
  • een goede evaluatie met hulp van Kaski
  • een communityprogramma door Hoe Dan Wel

Sinds 2020 hebben er al meer dan 30 initiatieven meegedaan met het programma. Tijdens de communitydagen leren deelnemers van elkaar, van externe trainers op specifieke onderwerpen, en blijven ze geïnspireerd. Benieuwd wie de andere vernieuwers zijn? Scroll even door het lijstje deelnemers

Overweeg je een aanvraag te doen voor Space for Grace? Geweldig! Wat kun je dan doen?

  1. Kom met je idee en/of je team naar de Space for Grace (online) info meeting op 18 augustus om 16u.

Hier hoor je meer over wat Space for Grace is, kun je vragen stellen over je aanvraag (begin alvast!) en kennis maken met de mensen achter Space for Grace.

Meld je aan door een mailtje te sturen naar communicatie@spaceforgrace.nl en dan ontvang je een paar dagen van te voren de zoom-link.

  1. Download het aanvraagformulier

Dat vind je hier samen met de voorwaarden en andere kwesties. En laat je niet afschrikken door wat je allemaal moet invullen. Zorg dat duidelijk wordt waarom dit project voor jou en jouw gemeenschap belangrijk is, wat je gaat doen en welk doel je hoopt te bereiken. Heb je vragen, mail dan naar porticusnl@porticus.com.

  1. Stuur het formulier in uiterlijk 1 september 2022

In november volgt de uitslag en weten we wie er meedoen aan Space for Grace in 2023. Start: januari 2023.