Ontwikkeltraject

Ontwikkeltraject

Ben jij enthousiast katholiek en geloof je dat er meer kan in jouw gemeenschap? Voel je de energie om meer levendigheid teweeg te brengen? Space for Grace is er voor jou.

In het programma ga je een jaar lang op weg met andere katholieke kerkvernieuwers om te experimenteren en te reflecteren. Er zijn trainingen, inspirerende sprekers, en er is 1-op-1-begeleiding om je plan te verbeteren. Intussen bemoedig je elkaar en leer je van de ervaringen van anderen in de groep. Bovendien is er een werkbudget beschikbaar voor jouw plan, om ook de laatste drempel (‘er is geen geld voor’) weg te nemen. 

Space for Grace is een initiatief van Porticus om ruimte te maken voor vitaliteit in katholieke geloofsgemeenschappen. Het programma bestaat uit:

Suzan en Johannes
  • Een ontwikkeltraject van uitwisseling, inspiratie en versterking. In vijf dagen, verspreid over het jaar, leer je van experts en van de andere initiatieven uit jouw lichting. Daarnaast is er ruimte voor 1-op-1-begeleiding van je project. Door: Suzan Doodeman & Johannes van den Akker van Hoe Dan Wel
  • Evaluatie en monitoring geeft inzicht in jouw manier van werken, en laat zien waar de kracht en verbeterpunten liggen van het project en het team. Dit leidt tot betere resultaten. Ook anderen kunnen hierdoor veel van je project leren. Door: Jorien Copier van Kaski – Radboud Universiteit
  • De mogelijkheid om werkbudget aan te vragen bij Porticus, tot maximaal € 20.000. 
  • Na het eerste jaar volgt de verdiepende leergang Die wordt georganiseerd door Huis van Dominicus.

In januari 2024 is de vijfde ronde van Space for Grace van start gegaan.
Heb je interesse om in 2025 mee te doen?