Publieksdag

Kom naar de Space for Grace Publieksdag!
Vrijdagmiddag 9 juni 2023 in Montfoort

Op deze publieksdag van Space for Grace ontmoet je andere vernieuwers, geïnteresseerden, en oud-deelnemers aan het programma. Je hoort verschillende sprekers over hun ervaring met bijvoorbeeld de missionaire parochie, verrassende ontmoetingsinitiatieven in een parochie en tips om aan de slag te gaan met je eigen ideeën om meer leven in de kerk te brengen.  

Voor wie
Deze middag is voor enthousiaste katholieken die vernieuwing zoeken en verlangen naar meer levendigheid in hun kerk, van lokale gemeenschap, parochie en bisdom, tot congregatie en leefgemeenschap. Misschien heb je nog slechts een pril idee, amper een gedachte of al een jarenlange praktijk. We hebben elkaar nodig om de vlammetjes van vernieuwing in de kerk aan te blazen én ze blijvend te laten branden! Dus wees welkom!

Waarom
Space for Grace begeleidt verrassende en soms experimentele projecten die bijdragen aan de vernieuwing en vitalisering van katholieke geloofsgemeenschappen. De publieksdag maakt het mogelijk om met met ieder die daarover ideeën en plannen heeft na te denken over en te werken aan die vernieuwing. Je krijgt deze middag ook alle informatie over het aanmeldtraject.

Programma
12.30 Lunch

13.15 Verhalen over mooie projecten zoals de Laudato Si’ Alliantie – Daan Savert, AmeezingPraise – Sjoerdje van de Meer, Ontmoeten ráákt – Mia van Jaarsveld en Bernadette van Dijk vertelt over haar werk als straatpastor.

14.00 Informatie over het jaartraject door Suzan Doodeman & Johannes van den Akker van Hoe Dan Wel

14.20 Proeverij: leg je eigen ideeën voor aan de teamleden van Space for Grace en ga in gesprek met deelnemers van voorgaande jaren

15.15 Veelkleurige sing-in met broeder Fer van der Reijken ofm: van gospel songs, praise, Oosterhuis-liederen tot Taizé

16.00 Vesperviering. Voorgangers: Joost Verhoef en Dionne Polet – Brussee, dienst geestelijke verzorging OLVG Amsterdam

16.30 Gezellige uitloop

Door wie
Deze dag wordt georganiseerd door Huis van Dominicus. Huis van Dominicus houdt zich bezig met het versterken en begeleiden van oud-deelnemers. Hoe Dan Wel begeleidt de deelnemers van het Space for Grace jaartraject.

Aanmelden
Wil je erbij zijn op 9 juni stuur dan een mail naar Hermen van Dorp van Huis van Dominicus. Zodra het programma definitief sturen we het toe.

Tijden, informatie en locatie
Vrijdag 9 juni 2023 | 12.30 – 17. 00 uur

  • We vragen een kleine bijdrage in de kosten van € 7,50 per persoon
  • Voor eventuele dieetwensen in verband met de lunch en voor andere vragen, bel/app Hermen van Dorp: 06 – 122 406 00.
  • Voorafgaand aan de publieksmiddag is er in de ochtend een verdiepingsbijeenkomst voor (oud-)deelnemers aan Space for Grace

R.K. Kerk Geboorte Johannes de Doper
Pastoor Spaanplein 2
3417 HV in Montfoort