Dennoch congres

En toch…heeft de kerk toekomst. Van 15 tot 17 oktober vond een congres over kerkvernieuwing plaats in het Duitse Hannover. Lees het verslag.

Dennoch congres

Europees congres over kerkvernieuwing

Van 15 tot 17 september vond in Hannover het congres ‘Dennoch.’ van Space for Grace over kerkvernieuwing plaats.

En toch…

Dennoch – En toch. was een conferentie in het Duitse Hannover voor iedereen die ‘desondanks’ toekomst ziet in een kerk als plaats om ons geloof te beleven en te verdiepen. Op dit congres waren mensen die ideeën hebben, die impulsen zoeken én impulsen geven voor de kerk van morgen. Vanuit Nederland namen diverse teamleden en vertegenwoordigers van projecten deel.

Zij verzamelden zich in Hannover om zich op te laden, om gestimuleerd en aangemoedigd te worden, om weer iets nieuws te starten of verder te ontwikkelen. Deelnemers kwamen uit heel Europa en met name uit de landen waar het Space for Grace-programma is uitgerold, Duitsland, Nederland en België.

Verslag op Kerknet.be

Christof Bouweraerts van het Vlaamse kerknet.be was aanwezig en schreef een uitgebreid verslag. Voor iedereen die er niet bij was in Hannover is het een interessant verslag met stof tot nadenken.