Aanmelden

Aanmelden

Aanmelden doe je zo

In 2025 start de volgende ronde van Space for Grace en jij kunt meedoen. Meer dan 100 deelnemers en 37 projecten gingen je voor. Ben je nieuwsgierig of jouw parochie, jouw initiatief of jouw idee in aanmerking komt om mee te doen in 2025? Kom dan op zaterdag 25 mei naar Rotterdam om kennis te maken en je te laten informeren.

promotiefilmpje lichting 2023

“De sponsoring was voor ons niet het belangrijkste. Het was vooral de energie die we van de bijeenkomsten met de andere Space for Grace projecten kregen. Nieuwe enthousiaste mensen, leuke nieuwe ideeën, en ook de bijzondere werkvormen van Suzan en Johannes motiveerden ons om ons werk in de parochie met veel enthousiasme voort te zetten. “

Mia van Jaarsveld – Ontmoeten ráákt, Montfoort

Vorm een projectteam: zoek twee of drie anderen uit je geloofsgemeenschap om dit programma met elkaar te gaan doen.

Beleg met elkaar een bijeenkomst. Kom een avond samen, deel ervaringen, ideeën, en maak een eerste plannetje.

Boek een online gesprek in met ons, Johannes en Suzan van Hoe Dan Wel. We gebruiken het gesprek om een quickscan te maken van jullie idee & mogelijkheden. Voorafgaand vul je een kort vragenformulier in. Tijdens het gesprek, dat 45 minuten duurt, inventariseren we waar jullie staan en wat er eventueel nog nodig is voor een goede aanvraag.

In de zomer krijg je te horen of je een officiële aanvraag mag indienen voor jouw project bij Space for Grace. Teams die daar ondersteuning bij kunnen gebruiken koppelen we aan een expert/coach die jullie in een of twee sessies begeleidt naar een goed projectplan om de aanvraag voor te doen. De sessies vinden plaats in september / oktober.
NB Hiermee heb je nog geen garantie dat je aanvraag wordt toegekend.

Schrijf je aanvraag en dien deze uiterlijk 1 november 2024 in. Deze wordt beoordeeld door een jury met daarin mensen die actief zijn in het katholieke veld, oud-deelnemers aan Space for Grace, andere betrokkenen bij het programma en natuurlijk Porticus. Begin december worden de deelnemers bekendgemaakt.

Download

Stuur de downloadlink naar:

Ik ga akkoord met de Privacy Policy.

Is je aanvraag toegekend? Gefeliciteerd! Je doet nu mee aan Space for Grace, en werkt aan vitaliteit in jouw geloofsgemeenschap. In januari 2025 komen we bij je langs voor een intake-gesprek en in februari is de kennismakingsdag: de eerste community-dag met alle deelnemers van dat jaar.

Uitgelichte projecten

  • Veelkleurig geloven
    Ontmoetingsdag Space for Grace – zaterdag 25 mei Rotterdam Met veel plezier nodigen we je uit voor een bijzondere dag vol inspiratie, ontmoeting en kleurrijk geloven! Op 25 mei vindt … Lees meer
  • Ontmoeten ráákt! I Montfoort
    ‘Ontmoeten Ráákt!’ is een katholieke beweging die probeert om vanuit het geloof dat ze hebben ruimte te creëren voor ontmoeting die er echt toe doet. De projectgroep van ‘Ontmoeten raakt!’ … Lees meer
  • Parochiemonitor I Bisdom Groningen Leeuwarden
    Parochiemonitor benoemt de tekenen van deze tijd De parochiemonitor is een instrument om de actuele stand van zaken van een parochie in beeld te brengen. Dit vormt de basis voor … Lees meer

Veelgestelde vragen

Welke projecten komen niet in aanmerking?
Space for grace is niet bedoeld voor verbouwingen, eenmalige evenementen of puur digitale projecten.
Hoe lang mag het project duren?
Het project kan meerdere jaren duren, maar de actieve deelname aan het Space for Grace communityprogramma duurt 1 jaar. Ook de financiële bijdrage is eenmalig.
Wie beoordeelt de aanvraag?
Aanvragen worden beoordeeld door Porticus. Dat betekent dat de contractuele voorwaarden van Porticus gelden, zoals het hebben van een sociaal veiligheidsbeleid indien er kinderen of kwetsbare mensen betrokken zijn. Voorwaarden zijn te vinden op porticus.com/en/safeguarding.
Wat is de procedure na selectie?

Na de selectie van de nieuwe lichting verstuurt Hefboom vzw (Hefboom – Diensten voor coöperaties en vzw’s) subsidieovereenkomsten. Hefboom verzorgt de betalingen aan de gekozen projecten en zij ontvangen ook de eindrapportages.

De website van Porticus is in het Engels. In welke taal doe ik mijn aanvraag?

De aanvraag doe je in het Nederlands. En ook bij de bijeenkomsten is de voertaal in principe Nederlands.