Spreken over God

Hoe spreken of luisteren we over God in al onze activiteiten vanuit de kerk? Dat was de kernvraag tijdens de eerste verdiepende bijeenkomst op 15 november jl.

Spreken over God

Spreken over God

Hoe spreken of luisteren we over God in al onze activiteiten vanuit de kerk? Dat was de kernvraag tijdens de eerste verdiepende bijeenkomst op 15 november jl. in Den Bosch.

God toen en nu

Bisschop De Korte was gastheer, voorganger en leraar. Na de eucharistieviering in de Bossche Sint-Janskathedraal hield de bisschop een lezing over het denken en spreken over God in de geschiedenis. In kringgesprekken in de stijl van het synodaal proces ging het vervolgens over de manier waarop ieder zelf over God spreekt in het dagelijks leven.

Synodale kerk

Door te oefenen in deze synodale gesprekswijze, waarin het luisteren naar elkaar en naar de Heilige Geest centraal staat, stond deze middag ook in het teken van de synodale kerk van de toekomst.

Verdieping in 2024

In het eerste half jaar van 2024 staan twee nieuwe verdiepende bijeenkomsten op de agenda rond de thema’s ‘openstellen en verbinden’ en ‘gelijkwaardigheid en delen’. Iedere bijeenkomst zal in een ander bisdom plaatsvinden.